dissabte, 21 d’abril de 2018

PROVESI, Ferdinando (1770-1833) - Organ music

Vincenzo Chilone - Eglise Madonna dell Orto
Obra de Vincenzo Chilone (1758-1839), pintor italià (1)


- Recordatori de Ferdinando Angelo Maria Provesi -
En el dia de la celebració del seu 248è aniversari de naixementParlem de Pintura...

Vincenzo Chilone (Venezia, 10 de juliol de 1758 - Venezia, 12 de gener de 1839) va ser un pintor italià. Es va formar a Venècia amb Michele Marieschi i amb Francesco Battaglioli, autors de qui ràpidament va adoptar l'estil i la temàtica. Més tard, va treballar al servei d'Alessandro Mauro i d'Antonio Mauro, a qui va acompanyar a Udine. També durant la seva carrera va ser ajudant de Giambattista Canal en la realització de diversos frescs. El 1815, i després del seu retorn a Venècia, va realitzar les seves millors obres les quals van ser principalment vistes de Venècia i el seu entorn. El 1824 va ser admès com a membre de l'Acadèmia de Belles Arts de Venècia rebent, aquell mateix any, un encàrrec del famós músic Domenico Dragonetti. Vincenzo Chilone va viure principalment a Venècia on, tot i l'èxit assolit, va morir en la pobresa el gener de 1839.Parlem de Música...

Ferdinando Angelo Maria Provesi (Parma, 20 d'abril de 1770 - Busseto, 26 de juliol de 1833) va ser un organista i compositor italià. Es desconeix la seva formació inicial sent la primera referència de quan va assolir el seu primer càrrec d'organista a Scandolara. Poc després, va assolir el lloc d'organista, i de forma respectiva, a Soresina, Sissa i Cremona. El 1801 va ser acusat de robatori i va ser empresonat durant dos anys. Anys més tard, va assolir el càrrec d'organista a San Bartolomeo de Busseto, lloc on el 1820 va assolir el càrrec de mestre de capella. També a Busseto va dirigir la Società Filarmonica, va ser director de la Scuola Comunale di Musica i va fundar una societat de poesia. Precisament a Busseto, va ser professor de Giuseppe Verdi. Com a compositor va escriure principalment obra teatral i música religiosa la qual, no obstant, no va arribar a publicar. Ferdinando Provesi va morir a Busseto el juliol de 1833.

OBRA:

Vocal secular:

Stage:
all performed in Busseto
La clemenza di Cesare (dramma serio)
Una difficile persuasione (farsa, 2)
Eurisio e Camilla, ossia La costanza alla prova (melodramma semiserio, 2)
Pigmalione (melodramma)
Le nozze campestri (farsa)
L’ebreo di Livonia (farsa)

Vocal religiosa:

Requiem;
Masses;
Ave Maris stella, lits, hymns, pss, motets and other worksInformació addicional... 

INTERPRETS: Dino Rizzo (organ)
AMAZON: Collana musica sinfonica e strumentale Provesi & Lavigna
IMSLP: No disponible
CPDL: No disponible
SPOTIFY: Collana musica sinfonica e strumentale Provesi & LavignaTant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

4 comentaris:

 1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Thanks Pau..this looks very interesting again!! The link doesnt work though, maybe just temporary? I will try later again..THANKS & Hugs!!
  Jan

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hi ! You were right about the problem with the link. It works now...
   Jet
   :0)

   Elimina
  2. Sorry Jan I was offline yesterday! I guess link is working OK.
   Thanks Jean too!!

   Greetings!
   Pau

   Elimina