dimecres, 6 de desembre de 2017

STRAUBE, Rudolf (1717-c.1785) - Sonatas for the Guitar (1768)

Jean-François de Troy - The Guitar Player
Obra de Jean-François de Troy (1679-1752), pintor francès (1)


- Recordatori de Rudolf Straube -
En el dia de la celebració del seu 300è aniversari de naixementParlem de Pintura...

Jean-François de Troy (Paris, 27 de gener de 1679 - Roma, 26 de gener de 1752) va ser un pintor francès. Fill del pintor François de Troy, es va formar amb el seu pare sent ràpidament conegut per les seves escenes de la vida de la classe alta i de l'aristocràcia francesa. Entre els anys 1699 i 1706 va estudiar a Itàlia. El 1708 va tornar a França on va ingressar a l'Acadèmia Reial de Pintura i Escultura. El 1728 va decorar l'Hotel Samuel Bernard i va crear 36 composicions per a l'Hotel de la Live. En aquella època també va pintar la cúpula i el retaule de l'altar major de la capella senyorial de Passy. Va produir moltes obres per a esglésies i petits quadres de cavallet. El 1719 va ser nomenat professor de la Reial Acadèmia i el 1738 va succeir a Wlenghels en la direcció de l'Acadèmia de Roma, on la seva gestió va ser menys formal que la del seu antecessor i va concedir més llibertat als seus alumnes. Durant la seva vida es va convertir en un dels pintors de moda i va rebre nombrosos encàrrecs. El 1751 es va jubilar morint un any després a Roma.Parlem de Música...

Rudolf Straube (Trebnitz, 5 de desembre de 1717 - London, c.1780) va ser un llaütista i compositor alemany. Es va formar en el cor de la Thomasschule de Leipzig sota la direcció de Johann Sebastian Bach. El febrer de 1740 va entrar a la Universitat de Leipzig. Anys després, a l'entorn del 1754, va viatjar a Erfurt on va interpretar diverses obres de Jakob Adlung, autor que va documentar de Straube que "li agradava especialment viatjar". Precisament, un d'aquests viatges va ser a Londres on anys més tard C.F. Pohl el va incloure en la llista de músics actius de l'any 1759 en aquell país. Com a compositor, va escriure obres per a llaüt i guitarra, algunes d'elles amb acompanyament, i en un estil clarament barroc. A partir del 1760 el seu rastre es va perdre situant la seva mort a Londres a l'entorn del 1780.

OBRA:

2 lute sonatas (Leipzig, 1746/R)
Lessons, 2 Eng. gui, bc (London, c1765)
5 sonatas, Eng. gui, 3 with kbd, vc, 2 with vn (London, 1768)
The Mecklenburg Gavotte with variations, hpd/pf (London, 1768)
2 kbd sonatas, D-Mbs;
3 pieces, theorbo lute, GB-Lbl, attrib. StraubeInformació addicional... 

INTERPRETS: Taro Takeuchi (guitar); Judy Tarling (violin); Terence Charlston (harpsichord)
AMAZON: Affectuoso Virtuoso Guitar Music from the 18th Century
CPDL: No disponible
SPOTIFY: Affectuoso Virtuoso Guitar Music from the 18th CenturyTant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

8 comentaris:

 1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Una música magnífica por la combinación de instrumentos y el repertorio tan desconocido. Gracias por compartirlo¡

  ResponElimina
 3. Gracias por una música espléndida. Por cierto, la pista 6 de Percorsi... arranca con una cuña comercial de BMW que dura veinte segundos (?).

  ResponElimina
 4. Hi,
  Is there any chance you might upload this again?
  Many thanks in advance

  ResponElimina
 5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina