dimecres, 21 de desembre de 2011

HOMILIUS, Gottfried August (1714-1785) - Christmas Oratorium

Le Nain Brothers - The Adoration of the Shepherds
Obra dels germans Le Nain, pintors francesos.

Gottfried August Homilius (1714-1785) compositor i organista alemany nascut a Rosenthal. D'Homilius en parlàvem fa uns mesos en relació amb una de les seves extraordinàries cantates (Gott Fähret auf mit Jauchzen). De la seva vida en parlava aleshores i com dèiem va viure a l'entorn de la figura del gran mestre Bach, del qual aprengué moltes de les seves virtuts tot afegint-hi les innovacions preclàssiques de l'època, donant com a resultat el conjunt d'obres sacres d'aquest geni alemany amagat del XVIII i que actualment estem redescobrint... gràcies a Déu! I per entendre bé la figura d'aquest artista a l'ombra de l'omnipresent Johann Sebastian Bach, del qual en fem multitud de referències en aquest bloc tot i que encara no té ni una miserable entrada (espero corregir aquest greuge imperdonable molt aviat). I per anar fent boca a l'entorn d'Homilius, recomano alegrement la lectura de l'article del nostre amic José Luís al seu bloc sota el títol "Homilius: Algo más que el predicador de Bach (según dicen)"... d'obligada lectura per entendre amenament un Homilius que també va escriure, com no podia ser d'una altra forma, obres per a les festivitats nadalenques. Dit i fet, un oratori de Nadal, ni més ni menys. Poca cosa podré dir la veritat, l'anàlisi tècnic de la seva música ho deixo pels experts, jo només sóc un oient afortunat de poder tenir al meu abast aquests tresors. Que parli la música que sap com fer-ho. Aquesta és una primera gravació mundial d'aquesta obra extraordinària.

Ens l'interpreta la Virtuosi Saxionae amb la Sächsisches Vocalensemble i tots plegats sota la direcció de Ludwig Güttler.

Gaudiu i compartiu... val la pena!Font: (on trobareu informació addicional així com dels discs on podeu trobar aquesta obra):

Tant si us ha agradat com si no, opineu, és lliure i fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada