diumenge, 20 de novembre de 2011

PAER, Ferdinando (1771-1839) - Missa Piena in D minor

La Verge i el nen, obra de Sandro Boticelli, pintor italià del segle XV

Missa Piena en Re menor - 60:44Ferdinando Paër (1771-1839) compositor italià nascut a Parma. Fa unes setmanes en parlàvem en relació amb un extraordinari concert d'orgue. No obstant, la seva producció fou principalment operística càrrec que ocupà en els anys previs a la irrupció ja definitiva a l'escena italiana d'un jove G. Rossini. A la seva època era tant conegut que, fins i tot, les seves òperes s'estrenaven a Barcelona cosa que ara no passa ni difícilment passarà. Doncs bé no només va escriure òperes, sinó que també va tocar altres gèneres com la música religiosa a banda de la música instrumental. En aquest sentit i sent diumenge, donarem a conèixer una obra que probablement i lluny d'ambients acadèmics i "melonamaniacs" difícilment podrem escoltar, si més no en aquesta vida, i en concert. És una Missa Piena en Re menor. De caràcter operístic en el mètode i la forma és un d'aquells tresors a l'altura dels grans mestres. Aquesta gran missa solemne i orquestral la va escriure durant el període en què va treballar al servei de la Cort de Dresde, ciutat alemanya de la Saxònia. En aquesta primera gravació mundial d'aquesta missa o potser podríem dir-ne litúrgia operística. Bé, com sigui, és una obra excel·lentment interpretada per un grup de músics que ja ens tenen acostumats a recuperar grans obres de compositors oblidats. L'estructura de la missa ja la coneixem tots (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus dei) tot i que entre mig podrem escoltar un ofertori que deduim va introduir per donar més contingut i emotivitat a la gran missa.

Ens la interpreta la Frauenkirche Dresden amb la Dresdner Kreuzchor, la Staatzkapelle Dresden i sota la direcció de Roderich Kreile i té una durada total de 60:44 minuts.

Gaudiu i compartiu!Font: (on trobareu informació addicional així com dels discs on podeu trobar aquesta obra):

BIOGRAFIA: Ferdinando Paër (Parma, 1 de juliol de 1771 - París, 3 de maig de 1839)
CPDL: No disponible.
SPOTIFY: Georg Zeppenfeld – Ferdinando Paer: Missa Piena In D Minor

Tant si us ha agradat, com si no, opineu, és lliure i fàcil!

5 comentaris:

 1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Thanks, Paul! Very interesting music.
  I also LOVE your pictures of all the beautiful paintings! Where do you get them?

  ResponElimina
 3. Thanks, Sasja! I get the pictures from the website: www.artcyclopedia.com/

  100% Recomended!

  Greetings!

  ResponElimina
 4. O yes, that's a real recommendation, thanks!

  ResponElimina
 5. Thank you so much for this neglected and wonderful composer! I hope some day I can listen to his opera Achille, that Beethoven enjoyed.

  ResponElimina